Werkwijze

Helend kunstzinnig werken

Je wordt aangemoedigd om innerlijk in beweging te komen, en door “vrije expressie” uiting te geven aan wat er innerlijk leeft. Procesmatig word je uitgedaagd om vorm te geven aan dat wat binnen in jou leeft. Deze werkwijze is vaak heel verrassend. Er zijn vele ingangen om tot beeld te komen.

Helen is “aanraken” van het geheel en helend is het samenbrengen van alle fragmenten.

Wanneer verschillende lagen van jezelf aangesproken worden, gebeurt er iets wezenlijks met je. In plaats van alle losse stukjes, wordt informatie over jezelf vanuit de vele, vaak onbewuste lagen, samengebracht. Het lichaam, de emotie- en gevoelslaag, het denken en het spirituele mogen meedoen. Dat geeft inzicht en brengt rust. Kunst is een bijzondere vorm van communicatie en uitermate geschikt om “iets” zichtbaar te maken. Ze legt een verbinding met jezelf en de wereld om je heen op zielsniveau.

Kunst, creativiteit en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden.

Het kunstzinnig proces op zichzelf is een hele goede manier om je innerlijke beelden te ontmoeten. De kunstzinnige opdracht om tot beeld te komen wordt in procesvorm aangeboden, waardoor de rechterhersenhelft wat meer ruimte krijgt om mee te doen.

De beeldelementen (energie, toon, kleur, lijn, vorm, diepte) zijn het alfabet van de beeldtaal. Hiermee kun je de beelden die je gemaakt hebt benoemen en analyseren. Door middel van jouw beeldtaal en symbooltaal (die zowel individuele, culturele als universele elementen bevatten) kun je inzicht krijgen in jezelf. Innerlijke processen komen aan het licht en je wordt je meer bewust van alles. Jouw patronen, je kwaliteiten, overlevingsmechanismen, jouw authentieke zelf.

Een spannende ontdekkingstocht.

Het plezier en het gevoel van vrijheid wat het aanboren van je creatieve bron teweeg brengt staat voorop. De kunstenaar in jezelf ontmoeten is een geweldige ervaring!

Op een kunstzinnige manier bewust worden van jezelf en de wereld om je heen.