Cursussen

Workshopaanbod

Zen in beeld
Datum Donderdag 11 mei 2017
Tijd Donderdagochtend 10.00 - 12.30 uur
Prijs € 20,- inclusief materiaal
Zien – ontmoeten – verbinden – verwonderen.
Aandachtig en vanuit stilte werken met vormen & energiepatronen uit de natuur. Je maakt kleine werkjes met inkt en kleurpotlood die je kunt illustreren met gedachten gedichtjes / haiku’s.

In de beperking groeit de ontmoeting met de essentie.
Een uitnodiging tot “mindful” tekenen en ruimte maken voor jezelf.
á la Mondriaan en de Stijl
Datum Woensdag 17 mei 2017
Tijd Woensdagochtend 10.00 - 12.30 uur
Prijs € 25,- inclusief materiaal
Rood, geel, blauw en de strakke vormentaal van de Stijl. In deze workshop word je uitgenodigd om op je eigen manier met de ingrediënten van de Stijl een werkstuk te maken met gemengde technieken op een groot vel acrylpapier.
Kleur
Datum Woensdag 31 mei 2017
Tijd Woensdagochtend 10.00 - 12.30 uur
Prijs € 25,- inclusief materiaal
Verkenning van de wereld van de kleuren. De regenboogkleuren nader bekeken in energetische kleuroefeningen. Daarna kunstzinnig aan de slag met alle kleuren van de regenboog op een groot vel acrylpapier.
Leporello
Datum Donderdag 8 juni 2017
Tijd Donderdagochtend 10.00 – 12.30 uur
Prijs € 25,- inclusief materiaal
Het boek als kunstvorm
Een kennismaking met het maken van een leporello.
In deze workshop ga je een eenvoudig leporello maken.
Spelenderwijs wordt er met krijt en ecoline een basis gelegd voor een “reeks” die in de vorm van een uitvouw-boekje gepresenteerd kan worden.

Tekenen kun je gebruiken om stil te staan en tijd te nemen voor jezelf. Kunstzinnig bezig zijn is een hele goede manier om jezelf in het hier en nu te brengen en je creatieve bron te activeren. Door kunstzinnig in contact te komen met onbewuste lagen van jezelf en je tekenend en schilderend te uiten op het papier, kun je helderheid krijgen over wat er binnen in jou leeft. Intuïtief helend tekenen is een vorm van vrije expressie waarbij innerlijke beelden en energieën zichtbaar gemaakt worden door een procesmatige manier van werken. Er zijn heel veel spannende ingangen om tot beeld te komen.

Op den duur ga je in je werk je patronen zien en herkennen en wordt jouw rode draad een beetje zichtbaar. Op deze manier aandacht hebben voor jezelf en ruimte maken voor je gevoelens werkt helend.
Een fijne bijkomstigheid is dat je... de kunstenaar in jezelf ontmoet!

Het is niet belangrijk of je al tekenervaring hebt of niet. Het gaat om de beleving. Je leert hoe je tekenen in je leven kunt toepassen om weer even bij jezelf te komen. Dit kan mooie kunstwerkjes opleveren, en een rustig gevoel van binnen.

Workshop stromingsbeelden

Basiscursus kunstzinnige ontdekkingstocht naar de samenhang der dingen

Kunstzinnig, psychologisch, filosofisch en spiritueel kennismaken met de beeldelementen.

Energie, toon, kleur, lijn en vorm zijn de primaire beeldelementen, het “alfabet” voor de beeldende kunst. Om expressief en intuïtief de beeldtaal te kunnen gebruiken moet deze eerst “eigen” gemaakt worden. In deze cursus gaan we de beeldelementen spelend en experimenteel onderzoeken met steeds een terugkoppeling naar het persoonlijke stuk. Er wordt vooral een beroep gedaan op tekenen en schilderen vanuit jezelf met allerlei materialen: kleurpotlood, waskrijt, oliekrijt, houtskool, pastelkrijt, ecoline, acrylverf en collage-materiaal.

Door spontaan te werken en ruimte te maken voor vrije expressie in een betekenisvolle context, ontmoet je de kunstenaar in jezelf.

Prijs voor 8 lessen, inclusief materiaal: € 120,-

Foto doorgewerkt eindwerkstuk Doorgewerkt eindwerkstuk

Foto collage van “expressiewerk” met krijt en ecoline Collage van “expressiewerk” met krijt en ecoline

Kindercursus Helend Tekenen en kunstzinnige vorming

Het plezier aan creatief en kunstzinnig bezig zijn staat voorop!

Bewust worden van jezelf.

Je verbonden voelen met de wereld om je heen!

Op een speelse en verkennende manier worden de bewegingen, energieën en ritmen van de natuur bekeken en eigen gemaakt. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij thema´s als “de Spiraal”, “de 4 Elementen”, “de 4 Seizoenen”, “Golven”, “Stromingsbeelden”.

In de vervolgcursus wordt er spelender wijs kennisgemaakt met de beeldelementen door de werkwijze van beroemde kunstenaars na te doen. Dit draagt bij tot een vrijere omgang met de beeldelementen en de tekentaal.

Foto spelen met beeldelement VORM Spelen met beeldelement VORM

Op een kunstzinnige manier bewust worden van jezelf en de wereld om je heen.